Ring oss nå

EU-kontroll handler primært om sikkerhet for deg og andre medtrafikanter. 

Dette tar vi på alvor.

Du kan være sikker på at en EU-kontroll hos oss gir deg en ærlig og tydelig tilbakemelding om bilens tilstand.

Pris: 1 179 KR 

Bestill EU-kontroll nå

Bakgrunn for EU-kontroll

Hensikten med en EU-kontroll er å avdekke uregelmessigheter ved et kjøretøy med tanke på miljø og sikkerhet. Kontrollen er i utgangspunktet et offentlig anliggende men verksteder godkjent for EU-kontroll utfører de fleste kontrollen i Norge.

Kontrollen er bygget opp systematisk av offentlige myndigheter,men en mange avgjørelser krever et skjønn. Kontrollen skal beskrive kjøretøyets tilstand i kontrolløyeblikket, den skal derfor ikke forveksles med en teknisk sjekk med tanke på en situasjon som ligger frem i tid.

Er det for rimelig - er det ofte en grunn til det

Vi mener at EU-kontrollen er den eneste verkstedtjenesten hvor kunden ikke skal fokusere på pris.

Ved underbetaling ligger det i kortene at man må ” hente inn” fortjenesten fra et annet sted. En EU-kontroll skal stå på egen ben slik at verkstedet skal være fornøyd uansett utfall av kontrollen. 

Vi anbefaler derfor våre kunder at de setter seg inn i rettighetene man har som kunde og at man finner seg et verksted man opplever å ha en god dialog med.

Dine rettigheter til å klage

Dersom man som kunde ønsker å klage, kan man enten klage til verkstedet som har utført EU-kontrollen, eller man kan klage til Statens Vegvesen.

Man kan også ta en ny Eu kontroll på et annet verksted ,men man kan ikke klage til et annet verksted på en EU-kontroll utført av andre.

Etterkontroll kan utføres på et annet verksted enn der man tok kontrollen.

Når må bilen på EU-kontroll?
Webdesign og Drupal av Luminus Webkommunikasjon AS