Ring oss nå

Vi utfører ca. 1 000 EU-kontroller i året og har gjennom årenes løp opparbeidet en god dialog med Statens Vegvesen som håndhever og implementerer regelverk og standarder for Eu-kontroll.

Bestill EU-kontroll nå

Vi mener at EU-kontrollen er den eneste verkstedtjenesten hvor kunden ikke skal fokusere på pris.

Hensikten med en EU-kontroll er å avdekke uregelmessigheter ved et kjøretøy med tanke på miljø og sikkerhet. Kontrollen er i utgangspunktet et offentlig anliggende men verksteder godkjent for EU-kontroll utfører de fleste kontrollen i Norge.

Kontrollen er bygget opp systematisk av offentlige myndigheter,men en mange avgjørelser krever et skjønn. Kontrollen skal beskrive kjøretøyets tilstand i kontrolløyeblikket, den skal derfor ikke forveksles med en teknisk sjekk med tanke på en situasjon som ligger frem i tid.

En EU-kontroll skal stå på egen ben slik at verkstedet skal være fornøyd uansett utfall av kontrollen. Ved underbetaling ligger det i kortene at man må ” hente inn” fortjenesten fra et annet sted.

Vi anbefaler derfor våre kunder at de setter seg inn i rettighetene man har som kunde og at man finner seg et verksted man opplever å ha en god dialog med.

Dersom man som kunde ønsker å klage, kan man enten klage til verkstedet som har utført EU-kontrollen, eller man kan klage til Statens Vegvesen.

Man kan også ta en ny Eu kontroll på et annet verksted ,men man kan ikke klage til et annet verksted på en EU-kontroll utført av andre.

Etterkontroll kan utføres på et annet verksted enn der man tok kontrollen.

Når må bilen på EU-kontroll?
Priser EU-kontroll

Personbil: 800,- 
Varebil: 800,-

Webdesign og Drupal av Luminus Webkommunikasjon AS